Mat och Underhållning

 
Ebbot Lundberg, Tiokasin, Pontare och Tanja Brejhta Nordfjell – artister under ÅSS 2017
Eventet erbjuder förutom talare och workshops på många sociala möten, härliga matupplevelser och underhållning bland annat av Roger Pontare, Ebbot Lundberg och Tiokasin, ambassadörer för Green Cross Sweden och Tanja Brejhta Nordfjell.

Fredag 22/9, klockan 19:30

Vi startar med en härlig upptakt tillsammans med vår moderator Mattias Goldmann, matambassadören Fia Gulliksson och musikern och författaren Thomas Medelheim Melin och övergår sedan till middag med underhållning utav Green Cross Ambassadörerna Ebbot Lundberg, Roger Pontare o Tikiasin. Vi firar Earth Charter och att det är 15 år sedan Åre kommun undertecknade deklarationen i Holiday Clubs Arena

Välkommen till en middagsupplevelse tillsammans med våra talare, artister, samarbetspartners och deltagare på ÅSS17. Kvällens middag baseras på lokala råvaror med fokus på grönsaker som hör hösten till:

Förrätt: Rotsakssoppa med picklade grönsaker.

Varmrätt: Morötter med korn från Ångsta kvarn, varm potatissallad, svampomelette, hel bakad rotselleri, betor med Ovikens fetaost, Landöröding och bakad lammrostbiff.

Dessert: Hemgjord ostkaka på mjölk från Åre bondgård.

Middagens upplägg är att grönsakerna står i fokus så du som väljer att äta enbart från växtriket kommer att få en fin middagsupplevelse. Vad gäller efterrätten finns ett veganskt alternativ där det då är viktigt att du anmäler detta i samband med bokning.

Pris: 495 kr webb / 595 kr på plats ÅSS infodisk.

Boka din biljett här »

Lördag 23/9, klockan 19:30

Hushållningssällskapets födelsedagsmiddag 200 år med Jämtländsk underhållning i Holiday Clubs Arena

Jämtlands läns hushållningssällskap fyller tvåhundra år och det vill vi passa på att fira i samband med ÅSS17. Vi vill med den här middagen speciellt visa upp jämtländska råvaror och belysa ”relationsmat” och kopplingen mellan producent, förädlare, kock och er gäster. Vi startar kvällen med att en rad mathantverkare bjuder fem smaker från Jämtland. Varmrätten baseras till största del på framdel från en mjölkko från Åre bondgård och grönsaker från Ås Trädgård. Som avslutning på middagen återkommer mathantverket och skapar tillsammans med vår matkreatör för kvällen – Lena Flaten – en härlig dessert.

Samtliga rätter kommer att innehålla animaliska produkter. Önskar du vegetariskt/veganskt alternativ eller har allergier kom ihåg att anmäla detta i samband med bokning.

Pris: 495 kr webb / 595 kr på plats ÅSS infodisk.

Boka din biljett här »